Conservació i restauració de material d'arxiu i obres d'art sobre paper. Taller d'enquadernació

Núria Casademunt

La Núria Casademunt és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, en l’especialitat de Conservació i Restauració d’Obra d’Art.

El darrer any de carrera va realitzar pràctiques al taller de restauració de paper del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). La experiència va ser tant enriquidora que va decidir encaminar el seu futur laboral cap aquesta direcció.

Així, l’any 2002 va crear el taller Sigla SCP., especialitzant-se en la Conservació i Restauració d’Obres d’Art sobre paper.

Durant cinc anys van treballar tant per institucions públiques (Arxiu Nacional de Catalunya, Museu Tèxtil de Terrassa, Centre de Restauració de Bens Mobles de Catalunya (CRBMC), Museu de la Música de Barcelona, Museu d’Història de la Ciutat, ...) com privades (Caixa Manresa, Fundació Rocamora, galeries d’art, etc.), duent a terme intervencions en manuscrits, llibres, grans formats, obra seriada, pastels, aquarel·les, carbonets, ventalls...

L'any 2007 va col·laborar amb lAina Vila en un treball per l'Ateneu Barcelonès, i ja durant l'any 2008 va fundar Teixell, juntament amb Aina Vila i Begoña Cabero.

L'any 2017 ha estat un any de canvis, ens hem traslladat de barri i la Begoña ha decidit centrar-se en la seva escola d'enquadernació Charnela.