Conservació i restauració de material d'arxiu i obres d'art sobre paper. Taller d'enquadernació

Aina Vila

L'Aina Vila és va diplomar per l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Bens Culturals de Catalunya en l’especialitat de Document Gràfic l’any 1998.

Abans però, havia treballat en diferents tallers de restauració a Madrid, Toledo i València, experiències que li van aportar un ampli coneixement en les especialitats de pintura de cavallet i escultura policromada, entre d’altres.

No obstant això, finalment va decidir concentrar-se a l’especialitat del document gràfic per tenir una visió més amplia del camp de la restauració.

Una vegada acabada la carrera, va treballar a l’Arxiu Històric de Toledo (secció Noblesa), i posteriorment va estar dos anys treballant a Coresal a Segòvia, Córdoba i Girona.

De tornada a Barcelona, va col·laborar en diferents tallers privats de restauració de paper.

L’any 2006 va realitzar diverses intervencions a l'arxiu Nacional de Catalunya i l’Institut Cartogràfic de Catalunya per Sigla SCP, on va conèixer a la Núria Casademunt, amb la qual va col·laborar en un projecte a l'Ateneu Barcelonès.

Durant l'any 2008 va fundar Teixell, juntament amb Núria Casademunt i Begoña Cabero.

L'any 2017 ha estat un any de canvis, ens hem traslladat de barri i la Begoña ha decidit centrar-se en la seva escola d'enquadernació Charnela.